Dia Mundial de l'Alimentació

Càritas i Mans Unides  celebren a Madrid un acte públic amb motiu del Dia Mundial de l'Alimentació

http://www.manosunidas.org/sites/default/files/styles/large/public/spanish_vertical.jpg?itok=lA8jQz8z


Càritas i Mans Unides celebren aquesta tarda al Cercle de Belles d'Arts de Madrid un acte amb motiu del Dia Mundial de l'Alimentació. Aquesta convocatòria lloc en el marc de la campanya global "Una sola família humana, Aliments per a tots" -llançada el desembre de 2013 sota els auspicis del Papa Francesc amb l'objectiu d'acabar amb la fam en 2025- i comptarà amb les intervencions de monsenyor Enrique Figaredo (Cambodja), Billian Nyuykigha (Camerun), Marjorie Elizabeth Intriago (Equador) i José García Fernández (Espanya), que explicaran els projectes que duen a terme en les seves respectives comunitats per garantir l'accés a l'alimentació de les persones més vulnerables.

L'acte, que serà moderat per M. Angeles Fernández, directora del programa «Últimes Preguntes» de TVE, inclourà la lectura del Manifest conjunt subscrit per les entitats promotores i una actuació del Grup de Ball "Tahen» de Cambodja, alguns dels integrants són nens víctimes de les mines antipersona.

 
Dret de tots a una nutrició suficient, sana i adequada
 
Amb motiu del Dia Mundial de l'Alimentació, Càritas i Mans Unides constaten que a data d'avui encara una de cada nou persones pateix desnutrició crònica, mentre que al món es malgasta el 30% de tots els aliments produïts. Per això, davant l'escàndol que suposa que 805 milions de persones segueixin passant fam al món, aquestes dues organitzacions reclamen el dret de tots els éssers humans a una nutrició suficient, sana i adequada, com a part essencial d'una vida digna.

Invitació al consum responsable
Amb motiu d'aquest Dia Mundial, fan una crida a la ciutadania a comprometre amb la realització efectiva del dret a l'alimentació de totes les persones. Per assolir aquest objectiu és indispensable una aposta personal i comunitària a mantenir estils de vida basats en el consum responsable i sostenible, que eviti el malbaratament dels aliments, pels seus efectes ambientals i la seva repercussió en l'alça dels preus, i que en definitiva incideix en la inseguretat alimentària dels més vulnerables.

Posar el dret a l'alimentació en el centre de les estratègies de Govern
Alhora, Mans Unides i Càritas insten els poders públics perquè situïn a nivell estatal i europeu el dret a l'alimentació en el centre de les estratègies de Govern, i el protegeixin dels interessos del mercat. Urgeixen, a més, els responsables polítics a emprendre l'objectiu d'acabar amb la fam-la manifestació més extrema de la pobresa-- en la nova agenda de desenvolupament "Post 2015"; a recolzar un model agrícola sostenible, destinant almenys un 10% de l'Ajuda Oficial al Desenvolupament a l'agricultura familiar; a donar prioritat a la producció d'aliments sobre el cultiu d'agrocombustibles; i a articular un marc regulador que eviti la inflació del preu dels aliments i al seu malbaratament.

Finalment, Mans Unides i Càritas recolzen la necessitat d'un acord internacional que freni el canvi climàtic, que propiciï models més sostenibles de producció d'energia i d'aliments, i que compti amb el finançament adequat perquè les comunitats més vulnerables s'adaptin a les seves efectes negatius.


ManifiestoMCS.pdf (309.1KB)
No s'accepten més comentaris
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | + INFO