Èxit del projecte “Acompanyament en l’Itinerari Laboral”, finançat pel Fons Social Europeu

Un programa d’inserció laboral per a persones en risc d’exclusió social que compta amb la participació de 75 beneficiaris

 

El projecte “Acompanyament en l’Itinerari Laboral”, impulsat per Càritas diocesana de Sant Feliu de Llobregat i subvencionat pel Fons Social Europeu en el marc del Programa Operatiu d’Inclusió Social i Economia Social (POISES), té com a objectiu millorar l’ocupabilitat i afavorir la inserció laboral de persones que es troben en situació o en risc d’exclusió social. Aquest col·lectiu, sovint amb dificultats per accedir al mercat laboral ordinari, ha pogut dissenyar el seu itinerari professional gràcies a l’acompanyament proporcionat pel projecte.

Participació activa en la definició d’objectius laborals

Els participants tenen un paper actiu en el procés de definició del seu objectiu professional i l’ajustament de les seves expectatives, fent que el projecte sigui totalment personalitzat. Les activitats d’orientació laboral es realitzen de manera individual i grupal, garantint un seguiment proper i adaptat a les necessitats de cadascú.

Millora de competències i empoderament

Una part fonamental del projecte és el treball per la millora de les competències bàsiques i transversals, especialment en el cas de les dones, on s’ha posat especial èmfasi en competències com l’autoestima, la confiança en elles mateixes i el lideratge, aspectes clau que sovint no han estat presents en els seus rols de gènere. També s’han dut a terme activitats per millorar les competències digitals i per proporcionar eines efectives en la cerca activa de feina.

Des del projecte es parteix de la premissa de promoure el treball decent i empoderar les persones perquè reclamin el seu dret a un lloc de treball digne. Així, s’ha treballat en la fortalesa de les capacitats personals, l’augment de coneixements i la millora de l’autoestima i l’autonomia, amb l’objectiu de facilitar l’exercici efectiu dels drets laborals i socials.

Intermediació laboral i sensibilització empresarial

El projecte no només acompanya els participants, sinó que també treballa activament amb les empreses a través de l’acció d’intermediació laboral, que actua com a pont entre les persones que busquen feina i les ofertes laborals. La tasca de prospecció empresarial detecta oportunitats dins les empreses i les connecta amb els perfils més adequats. A més, Càritas promou la sensibilització empresarial amb iniciatives com “Empreses amb Cor”, on col·laboren empreses compromeses amb l’oferta d’oportunitats per a persones amb especials dificultats per accedir al mercat laboral.

Aquest projecte, que beneficia 75 persones, continua treballant per construir itineraris laborals personalitzats i proporcionar noves oportunitats per a aquells que més ho necessiten.

Amb el suport de:

logotip fons social europeu

Compartir
Fes un donatiu Fer-me soci
Gràcies a la vostra ajuda, podem estar al costat dels qui més ens necessiten
Quin tipus de donació t’agradaria fer?
Puntual
On vols destinar la teva aportació?
Acció social Càritas
Emergència franja Gaza
Quant voleu aportar?
Sóc...
Particular
Empresa
X