El Papa Francesc nomena Fra Xabier Gómez García com a nou bisbe de Sant Feliu de Llobregat

El Papa Francesc ha nomenat Fra Xabier Gómez García, membre de l’Orde de Predicadors (Dominics), com a bisbe electe de la diòcesi de Sant Feliu de Llobregat. La Santa Seu ha anunciat el nomenament el 8 d’octubre de 2024, després que Mons. Agustí Cortés Soriano presentés la seva renúncia el 2022 en complir 75 anys.

Mons. Agustí Cortés continuarà com a administrador apostòlic fins a l’ordenació episcopal de Fra Xabier, que se celebrarà el 30 de novembre de 2024 a les 11.00 h a la Catedral de Sant Llorenç de Sant Feliu de Llobregat.

Formació i trajectòria de Fra Xabier Gómez García

Fra Xabier, nascut l’11 d’abril de 1970 a Azkoitia (Guipúscoa), té una destacada trajectòria pastoral i acadèmica. Va ser ordenat sacerdot el 1994 i va ingressar a l’Orde de Predicadors el 2003. Amb una llicenciatura en Teologia i màsters en Orientació Familiar i Mediació Social, ha exercit diversos càrrecs, incloent-hi prior de convents a Barcelona i Madrid, i director del Departament de Migracions de la Conferència Episcopal Espanyola.

Comiat de Mons. Agustí Cortés

Mons. Agustí Cortés, primer bisbe de la diòcesi de Sant Feliu, ha estat al capdavant des de la seva creació el 2004. Durant els seus 20 anys de servei, ha destacat per la seva tasca en pastoral familiar, així com en santuaris i pelegrinatges dins de Catalunya i les Illes.

Càritas Diocesana de Sant Feliu de Llobregat

Des de Càritas Diocesana, li donem una cordial benvinguda i reiterem el nostre compromís de col·laborar estretament amb el nostre Bisbe per servir a les persones més desfavorides.

Arribo amb el compromís de promoure comunitats acollidores, integradores i missioneres. La immigració ens dona la oportunitat de poder créixer en la catolicitat.

Volem aprofitar aquesta oportunitat també per agrair al fins ara Bisbe, Mons. Agustí Cortés, pel seu inestimable suport i guia durant tots aquests anys com a Bisbe de Sant Feliu de Llobregat i President de Càritas Diocesana. La seva dedicació i compromís han estat una font constant d’inspiració per a tots nosaltres.

Confiem que Mons. Xabier Gómez, com a pastor i guia espiritual, ens inspiri i acompanyi en aquesta missió amb la seva experiència i sensibilitat. Junts, podem enfortir la tasca que l’Església confia a Càritas, aportant des de la humilitat i el compromís, per construir “una Església pobra per als pobres”, en línia amb la visió del Papa Francesc.

Mons. Xabier Gómez, li donem una cordial benvinguda i li oferim el nostre suport i afecte en aquest nou camí.

Compartir
Fes un donatiu Fer-me soci
Gràcies a la vostra ajuda, podem estar al costat dels qui més ens necessiten
Quin tipus de donació t’agradaria fer?
Puntual
Quant voleu aportar?
Sóc...
Particular
Empresa
X