Amb aquest lema, i amb motiu de la Jornada Mundial pel treball decent, Càritas Diocesana de Sant Feliu de Llobregat va celebrar una taula rodona, per parlar sobre la vulneració dels drets de les treballadores de l’àmbit de la cura de persones i de les pròpies persones cuidades.
L’acte es va celebrar a l’auditori de la Casa de l’Església, seu del Bisbat de Sant Feliu de Llobregat, hi van participar diverses persones, representants de la Plataforma servei d’atenció domiciliaria de Catalunya, la Pastoral social Obrera, la Residència Llar Sant Josep de Sant Boi del Llobregat i de Càritas diocesana i de la empresa d’Inserció Brins d’oportunitats.
L’acte emmarcat en la iniciativa Església pel treball decent, va intentar sensibilitzar i fer incidència comunitària sobre els drets de les persones que treballen sobretot com a cuidadores de persones i a llar , però també dels drets de les persones que son cuidades.
En una primera part, dos participants de Càritas van poder exposar el seu testimoni sobre com havien estat vulnerats els seus drets, per donar pas a continuació als representants de la Plataforma SAD, de la pastoral social obrera i de Càritas Diocesana. Les intervencions, van evidenciar la situació de desprotecció d’aquestes treballadores, que sovint tenen unes condicions laborals d’explotació, amb salaris molt baixos, sense hores de descans suficients, sense la informació i condicions necessàries per poder desenvolupar de manera segura la seva feina. Aquesta vulneració dels drets de les persones cuidadores, a qui perjudica primerament és a les persones cuidades, que no poden rebre l’atenció adient com a conseqüència de les condicions imposades als seus treballadors per part d’una part important de les empreses d’aquest sector.
Tot seguit des de Càritas i la seva empresa d’inserció, així com la representant de la llar Sant Josep, es va voler donar la visió de com es podria revertir aquesta situació, garantint unes condicions de treball decents per a les treballadores de la cura de persones. Sous dignes, cobertura de la seguretat social, jornades de treball raonables i amb el descans suficient, informació sobre les característiques de les persones cuidades, etc…
Finalment en una taula rodona molt participativa per part del públic assistent, va quedar de manifest que cal denunciar aquestes situacions, en jornades i iniciatives com la de l’Església pel treball decent, per poder sensibilitzar a la societat de la situació d’indefensió i d’abús que pateixen les treballadores d’aquest sector.