Càritas impulsa la inserció laboral amb rècord d’inversió en economia solidària

Una de cada cinc persones que van participar en algun dels itineraris d’inserció sociolaboral de Càritas el 2023 va aconseguir tornar al mercat de treball.

En el marc del Dia Internacional del Treball, Càritas Espanyola revela el seu compromís renovat amb la inserció sociolaboral, reflectit en un informe que destaca l’èxit dels seus programes el 2023. Segons l’informe d’Economia Solidària, una de cada cinc persones que van participar en els itineraris d’inserció sociolaboral de Càritas va aconseguir reinsertar-se en el mercat de treball, evidenciant l’efectivitat de les seves iniciatives.

La inversió rècord de 136,8 milions d’euros destinada per Càritas l’any passat ha permès ampliar el seu impacte en l’autonomia de les persones a través de l’ocupació. Aquesta xifra representa un augment significatiu del 16,4% en comparació amb l’any anterior, la qual cosa demostra el compromís continu de l’organització amb la causa.

Entre les iniciatives destacades es troba Moda re-, una empresa d’inserció líder en la recollida i reciclatge de roba usada a Espanya. Aquesta cooperativa, integrada per 44 Càritas diocesanes, entre elles Càritas diocesana de Sant Feliu de Llobregat, ha generat 1.400 llocs de treball, amb la meitat destinada a persones en situació d’exclusió. A més, el 30% de qui treballa a Moda re- aconsegueix accedir a un treball normalitzat després de finalitzar el seu itinerari d’inserció, la qual cosa subratlla l’impacte transformador d’aquest projecte. A l’actualitat, en el territori de la nostra diòcesi, hi ha 4 botigues de Moda re-: a Sant Boi del Llobregat, El Prat de Llobregat i dues a Vilanova i la Geltrú.

La coordinadora d’Economia Solidària de Càritas Espanyola, Ana Heras, destaca la importància d’aquestes iniciatives per oferir un camí digne cap a l’autonomia de les persones en situació d’exclusió. A més, ressalta el paper fonamental de l’economia solidària en la creació d’ocupació i el foment d’un mercat laboral amb valors.

Brins d’Oportunitats

En aquesta línia de treball, Càritas Diocesana de Sant Feliu de Llobregat va posar en marxa la seva empresa d’Inserció, Brins d’Oportunitats, que amb els 8 anys de funcionament ha facilitat l’accés al mercat laboral a persones amb dificultats d’inserció i ha estat una aposta clara per l’economia social i solidària. En els darrers dies, a més, l’empresa d’Inserció ha iniciat un nou projecte a Piera, una aposta per enfocar l’acompanyament de joves ex tutelats per la Generalitat en un projecte vinculat a la terra, concretament al cultiu de la vinya i l’olivera, per preparar aquests joves per a futures oportunitats laborals dins del sector agrícola.

Perfil

Pel que fa al perfil dels participants en els programes d’ocupació de Càritas, s’observa una predominància de dones, persones majors de 45 anys i amb estudis bàsics. La coordinació integral d’atenció individualitzada és clau per abordar les diverses barreres que enfronten aquestes persones en el seu camí cap a l’ocupació.

A més dels seus esforços en inserció laboral, Càritas també impulsa accions de comerç just i finances ètiques, contribuint així a un model econòmic més just i sostenible.

En resum, la tasca de Càritas en l’àmbit de la inserció sociolaboral continua marcant la diferència en la vida de milers de persones, promovent la dignitat i la inclusió a través de l’ocupació i l’economia solidària.

Compartir
Fes un donatiu Fer-me soci
Gràcies a la vostra ajuda, podem estar al costat dels qui més ens necessiten
Quin tipus de donació t’agradaria fer?
Puntual
Quant voleu aportar?
Sóc...
Particular
Empresa
X