Roba Amiga Inaugura una planta de reciclatge tèxtil a Sant Esteve de Sesrovires

Es tracta de la planta de reciclatge tèxtil més eficient i moderna del sud d’Europa. Amb 6.000 m quadrats, processarà durant el proper any més de 4.500 tones de roba usada.

El passat 10 de setembre, es va inaugurar la Nova planta de reciclatge tèxtil de ROBA AMIGA EI, situada a Sant Esteve de Sesrovires

El Projecte neix de la unió de tres entitats socials especialitzades en la recollida i tractament de la roba: La Fundació Formació i Treball, la Coordinadora contra la Marginació de Cornellà i la Cooperativa Roba Amiga. Les tres entitats sense ànim de lucre han constituït Roba Amiga, Empresa d’Inserció, que serà l’encarregada de gestionar la nova Planta.

En l’acte hi van prendre part Albert Alberich i Àngel Cánovas, director i president de la Fundació Formació i Treball, que van destacar l’importància del fet d’oferir llocs de treball i ser generadors d’oportunitats per a les persones en risc d’exclusió, com a principal actiu de la nova planta. Benito Martínez, representant de la Coordinadora contra Marginació de Cornellà, manifestava la dificultat de les empreses d’Inserció per competir amb les empreses de serveis ordinàries alhora de presentar-se en concursos públics d’adjudicació, demanava una major sensibilitat a les administracions davant el fet que algun ajuntament ha retirat els contenidors taronges de roba amiga, perquè els demanaven el pagament de quotes per poder tenir aquests contenidors de recollida de roba. També hi eren presents el Sr. Jaume Batlle, representant del BBVA, i el Sr. Enric Carbonell alcalde de Sant Esteve de Sesrovires. En el seu torn de paraula, Mons. Agustí Cortés Bisbe de Sant Feliu de Llobregat i President de Càritas Diocesana de Sant Feliu de Llobregat, va voler destacar la importància de que una iniciativa com aquesta sorgís d’un nucli de persones amb un esperit i una sensibilitat social destacable i atents a les necessitats de la societat que els envoltava, i per tant en línia i consonància amb l’esperit de Càritas Diocesana de Sant Feliu, hereva també d’aquest esperit de col·laboració i treball conjunt que sempre hi ha hagut amb Càritas. El Sr. Bisbe Agustí va encoratjar a no perdre mai aquesta generositat, humanitat i sensibilitat social, que havia empés i mogut a que realitats com aquestes fossin possibles. Finalment va prendre la paraula el Sr. Felip Puig, conseller d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya, que va voler lloar la tasca de les empreses d’Inserció i va assumir la responsabilitat de les administracions, però també de la resta de la societat alhora de ser més sensibles davant de les iniciatives socials i empreses d’inserció.

L’objectiu fonamental de ROBA AMIGA EI, és la creació de llocs de treball per a persones en risc d’exclusió, a més hi ha la voluntat d’avançar cap al màxim nivell d’eficiència en el tractament de la roba usada, sabates i complements que les entitats sòcies recullen en els contenidors taronges que Roba Amiga té distribuïts en bona part de les ciutats i pobles de Catalunya.

Actualment treballen en aquest planta 45 persones, 31 de les quals estaven en situació de risc d’exclusió. S’espera que quan la planta vagi assolint els seu màxim nivell d’efectivitat, puguin ser més de 100 les persones en procés d’inserció, que puguin ser contractades. A través de l’activitat productiva d’aquesta planta, les persones en risc d’exclusió contractades, assoleixen les habilitats i coneixements necessaris que facilitin el seu pas a l’empresa ordinària.

L’obertura d’aquesta planta i la inversió necessària ha estat possible, gràcies a la participació  en la 1a convocatòria de Momentum Project, iniciativa del BBVA i ESADE dirigida a promoure la emprenedoria social, a l’Agència de Residus de Catalunya a través del seu conveni amb la empresa INDITEX i sobretot a la tasca d’un grup d’enginyers voluntaris que han desenvolupat els prototips i els procediments de la maquinària que permet aquesta major eficiència en el tractament de la roba usada.

Compartir
Fes un donatiu Fer-me soci
Gràcies a la vostra ajuda, podem estar al costat dels qui més ens necessiten
Quin tipus de donació t’agradaria fer?
Puntual
Quant voleu aportar?
Sóc...
Particular
Empresa
X